Smrt druhého z Ukrajinců, který byl nalezen v Plzni, je ale stále obestřena otazníky. V tomto případě pátrají policisté od 1. ledna po dalším muži ze země zmítané válkou. Zatím neúspěšně.

V prvním případě se na ubytovně ve Stříbře dostali do konfliktu dva Ukrajinci. Čtyřiatřicetiletý cizinec zaútočil nožem na o deset let mladšího krajana. Na místo vyjeli policisté, kteří útočníka zadrželi, a samozřejmě zdravotnická záchranná služba, jež cizince bodnutého do břicha transportovala v kritickém stavu do Fakultní nemocnice Plzeň, kde ale svým zraněním podlehl. „Případ si převzali krajští kriminalisté. Nařídili soudní pitvu zemřelého. Na případu intenzivně pracovali a stále pracují. V pondělí zahájili trestní stíhání pachatele, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Dagmar Brožová. V úterý v podvečer rozhodl tachovský soud o vzetí Ukrajince do vazby. Důvodem je obava, že by mohl uprchnout nebo se skrývat, aby se vyhnul trestnímu stíhání. „Rozhodnutí je pravomocné, obviněný se vzdal práva stížnosti,“ potvrdila Deníku soudkyně Lenka Mužíková.

Otazníky naopak stále panují kolem smrti dalšího muže z Ukrajiny, který skonal v bytě ve Strážnické ulici v Plzni. „Byli jsme na místo voláni kvůli bezvědomí. Náš lékař ale po příjezdu na místo musel konstatovat, že je muž již déle než hodinu mrtvý. Na místo byl proto povolán koroner a policisté,“ uvedla na dotaz Deníku krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

Policie. Ilustrační foto
Cizinec po pobodání na ubytovně zemřel, útočníka policie zadržela

Podle zdroje obeznámeného s případem byl muž před smrtí zřejmě zmlácen. V souvislosti s jeho skonem policie pátrá již od 1. ledna po dalším Ukrajinci, jenž se v bytě měl zdržovat. Jde o Ivana Yaremu, nar. 31. 7. 1986. Je vysoký zhruba 190 cm, hubené postavy, má krátké černé vlasy, krátké vousy (tzv. strniště) a na sobě by měl mít pravděpodobně tmavě modrou bundu bez kapuce. Pokud o něm máte informace, nepokoušejte se ho zadržet, ale volejte linku 158.