Vedení borské věznice se snaží, aby všichni vězni, kteří mohou pracovat, skutečně pracovali, a bývalý obránce Sparty či West Hamu není žádnou výjimkou. „Pracuje jako pekař v jednom soukromém pekařství na Plzeňsku. První směnu měl ve čtvrtek. Nechal se slyšet, že se mu tam líbí,“ prozradil Deníku zdroj z věznice. V pekařství si Řepku chválí. „Lidé se tu normálně zapracovávají měsíc a on je tu krátce, takže na hodnocení je brzy. Ale musím říci, že nás překvapil. Je snaživý, šikovný. Peče chleba a jde mu to,“ řekl Deníku ředitel společnosti.

Bývalý fotbalový bouřlivák se na Borech, kde je od počátku června, chová naprosto bezproblémově, vychází s dozorci i vězni. Ti ho často oslovují celebrito.

Řepka byl odsouzen za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na svou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech, a za to, že opakovaně sedl opilý za volant a ve zkušební době podmíněného odsouzení se dopustil dalších trestných činů.

Celkem si měl odsedět 2,5 roku, ale obvodní soud pro Prahu Řepkovi započítal 293 odpracovaných hodin v rámci obecně prospěšných prací jako 293 odseděných dní.

Bývalý reprezentant by tak už v říjnu mohl po odpykání třetiny trestu požádat o podmíněné propuštění.

Ilustrační fotografie.
Vtrhl s kanystrem benzinu k hlučným Romům. K soudu nemusí, vyvázne s pokutou