"Z prvotních informací vyplývá, že ke střelbě došlo po hádce mezi dvěma muži. Poškozený muž zranění neutrpěl," informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že případem se nyní zabývají krajští kriminalisté.  Více informací policie zatím poskytovat k případu nebude s ohledem na probíhající šetření.

Ozbrojený muž však stále uniká a policie po něm pátrá. "Plzeňští policisté usilovně pátrají po hledané osobě, která je podezřelá ze spáchání trestných činů vydírání a nedovolené ozbrojování," doplnila policejní mluvčí Veronika Hokrová. Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň intenzivně vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání trestných činů vydírání a nedovolené ozbrojování. 

Plzeňští policisté intenzivně pátrají po podezřelém Pavlu Strakovi, nar. 1982, který je nebezpečný a ozbrojený střelnou zbraní. U hledaného muže je markantní tetování na těle.

Policisté žádají širokou veřejnost, aby v případě o výskytu nebo pohybu této osoby bezodkladně informovala Policii České republiky na lince 158 a nepokoušela se v žádném případě osobu zadržet.

Policie měla podezření, že se muž může pohybovat se ženou Ivanou Novou, nar. 1980, která je v evidenci celostátně hledaných osob. Ženu se podařilo dopadnout v sobotu, po muži ale policisté stále pátrají.

Debaty Česko - a jak dál? v Měšťanské besedě v Plzni, která měla za téma bezpečnost, se zúčastnili vrcholní politici, akademici i odborníci
Babiš v Plzni: Česko je bezpečnou zemí