Z divočáka se stalo prase vietnamské

Ve středu po 14. hodině dostali plzeňští strážníci oznámení o pobíhajícím divočákovi poblíž obchodního centra na Rokycanské třídě. Na místě se strážníci spojili s další hlídkou, která je specializovaná pro odchyt zvířat. Dále zjistili, že se nejedná o prase divoké, nýbrž o prase vietnamské. Následovalo několik neúspěšných minut k odchycení prasete, které bylo vždy rychlejší. Ale nakonec to dobře dopadlo a podařilo se ho zahnat do ohrady u nemovitosti odkud uteklo. Následně byl kontaktován majitel, aby si místo zabezpečil proti dalšímu úniku zvířete.

Napadal před obchoďákem lidi

Před 13. hodinou vyjížděli strážníci městské policie před obchodní centrum v Gerské ulici, kde mělo dojít k potyčce dvou osob. Po příjezdu na místo se hlídce přihlásil svědek, který jednoho ze strážníků odvedl ke zraněnému muži. Druhý strážník spěchal uklidit ještě agresivního muže, který před obchodem vyvolával další konflikty. Vzhledem ke krvácejícímu zranění napadené osoby, byla na místo přivolána záchranná služba a také Policie ČR, neboť napadený muž chtěl situaci řešit podáním trestního oznámení. Během této události se ke strážníkům přihlásil další muž, který uvedl, že byl devětadvacetiletým agresorem také napaden a chce na něj také podat trestní oznámení. Na místě se strážníkům spontánně přihlašovali další svědkové události. Zraněného muže si převzala záchranka k dalšímu ošetření a celou věc si následně převzala PČR.

Kočka uvízla v motoru auta

Před jedenáctou hodinou byla hlídka městské policie specializující se na odchyt zvířat vyslána do Bezručovy ulice, kde se již nacházela profi jednotka hasičů, která u sebe měla odchycenou kočku. Zvíře uvízlo v motoru vozidla, proto ho hasiči vytáhli ještě před příjezdem strážníků. Vzhledem k tomu, že se k nalezené kočce nikdo nehlásil, byla následně odvezena do Útulku pro zvířata v nouzi.

Zdroj: Městská policie Plzeň