David B. prožil se ženou, starší o 18 let, krátký milostný románek. Když se s ním rozešla, nesmířil se s tím. Posílal jí textové zprávy, psal jí e-maily, kontaktoval ji přes WhatsApp. Použil přitom 252 SIM karet, poslal přes tři tisíce zpráv. Podle obžaloby se David B. snažil ženu donutit ke kontaktu, přičemž jí vyhrožoval či vzkazoval, že má všeho dost a že má jedinou touhu – ublížit jí, a to i za cenu, že si to odsedí.

Dále do ženina vozidla nasadil sledovací zařízení, přičemž v celkem 3363 případech si zjistil přesnou polohu automobilu. S pomocí odcizeného klíče jí vnikal do bytu, který prohledával. Sledoval ji pěšky i autem. Dostal za to podmínku, ale v pronásledování podle obžaloby pokračoval, byť již ne tak intenzivním. Rok ji sledoval autem i pěšky.

Ilustrační foto.
Záchranář se v práci opil, málem usnul na pacientce. Půjde před soud

Žena období po rozchodu označila za hon na štvanou zvěř. „Já jen chci, aby mě už nechal na pokoji,“ řekla soudu. David B. ale prohlásil, že on již „bývalku“ nepronásleduje, že naopak on je obětí jejího stalkingu. „Bojím se kamkoli jít, aby mě zase nefotila a nenatáčela,“ tvrdil mladík. Podle znalců je ale žena věrohodná, nemá sklony k zášti či pomstě, chce jen mít klid.

Obhájce Davida B. žádal zproštění obžaloby, státní zástupkyně naopak nepodmíněný trest. Soudkyně Martina Šimánková rozhodla, že muž je sice vinen, ale i když se činu dopustil v podmínce, není podle ní nutné, aby šel za mříže. Uložila mu peněžní trest ve výši 50 tisíc korun. Verdikt není pravomocný.