Svou první oběť si 22letý mladík vyhlédl ve středu 29. dubna kolem jedné hodiny ranní v Tylově ulici, kde se s ženou domluvil na poskytnutí orálního sexu za úplatu. Poté, co dojeli na sjednané místo ve Skvrňanech, muž z pod svého sedadla vytáhl 52 centimetrů dlouhou mačetu a pod pohrůžkou násilí ženu donutil k poskytnutí dohodnuté sexuální služby. Poté ženě nakázal, aby se vysvlékla a znásilnil jí.

To mu však zřejmě nestačilo a tak se rozhodl, že znásilněnou ženu ještě okrade. "Z bundy, kterou měla poškozená ve voze, muž odcizil peníze, následně bundu ženě vrátil a z místa odjel," sdělila policejní mluvčí Hana Štefflová.

Stejný postup mladík zopakoval jen o pár dní později, konkrétně 5. května, tentokrát se ale 37 leté prostitutce podařilo z místa činu utéct. Poté, co muž opět začal vyhrožovat s mačetou, se totiž žena nezalekla, požádala ho, zda by jí z její kabelky nepodal kapesník, a poté v nestřežené chvíli z auta utekla.

"Obviněný z místa ujel i s taškou poškozené, jen pár hodin poté byl ovšem vypátrán a následně zadržen," doplnila mluvčí.