Státní zástupce viní Nedelcua z toho, že 5. května po druhé hodině ranní v Ledecké ulici na Lochotíně napadl třiatřicetiletou ženu. Právě tady k ní přistoupil a položil jí ruku na rameno. Pak se jí podle obžaloby dotýkal na celém těle v úmyslu vynutit si na ní sex.

Nakonec napadenou strhl na zem , přiklekl jí na břicho a pokoušel se rozepnout jí a stáhnout kalhoty. Žena se ale bránila a křičela, ať toho nechá. Nakonec díky volání občana, který náhodně vše zahlédl, Nedelcu nechal ženu na pokoji a utekl. Předtím ale ještě stačil sebrat ze země ženin mobil, který jí vypadl z kapsy.

Obžalovaný mladík nikdy neměl a nemá v Česku povolený pobyt. Pracuje zde od letošního března jako stavební dělník na základě dohody o provedení práce. Bydlel na ubytovně v Ledecké ulici.

Prý se jí nedotkl

Nedelcu před soudem odmítl vypovídat a odkázal na své vyjádření v přípravném řízení. Tehdy uvedl, že v inkriminovaný den šel s kamarády na diskotéku a pak zašli do baru. Když šel na ubytovnu, potkal nějakou ženu, která ho žádala o cigaretu. „Já nekouřím, vzala mě za ruku a plakala, vypadl jí taky z kapsy bundy telefon a pak utíkala pryč. Volal jsem za ní, zvedl telefon a šel na ubytovnu. Ještě jsme ji šli s kamarádem hledat. Když jsme se vrátili, chvíli nato pro mě přišli policisté," uvedl tehdy. „Prstem jsem se jí nedotkl a na zem nespadla vůbec," tvrdil obžalovaný.

Podle Nedelcuova kamaráda, jednoho z vyslechnutých svědků, skutečně byli spolu na diskotéce a pak se zastavili v baru poblíž ubytovny, kam společně odešli. Tento svědek dokonce tvrdil, že cestou nikoho nepotkali a nic se nestalo. Barman, jako další svědek, zase uvedl, že si po půlnoci všiml venku stojící dívky a tří mladíků. „Tvrdila, že byla přepadená a byl jí ukraden telefon. Tak jsem zavolal policii," vypověděl.

Pachové stopy ho usvědčují

Podle provedených pachových stop žalovaného byla zjištěna shoda se stopami na oblečení poškozené. Mladá žena, která bude vyslechnuta dnes, musela být po přepadení ošetřena ve fakultní nemocnici, neboť u ní došlo k podvrtnutí krční páteře a pohmoždění křížové a bederní páteře a její zranění si vyžádalo omezení v normálním životě po dobu pěti týdnů.

Dodnes u napadené ženy navíc přetrvává posttraumatická porucha, kdy má problémy se spánkem, koncentrací, je velmi úzkostlivá a musí stále užívat antidepresiva.

Hlavní jednání je nařízeno zatím do středy, po vyslechnutí poškozené budou provedeny další stěžejní důkazy.