Způsobila jí zlomeninu ruky, dvě zlomeniny poblíž kolene a pohmoždění spánkového laloku, které následně vyústilo v krvácení do mozku. V důsledku srážky přišla žena o čich, částečně o chuť a výrazně se jí zhoršil sluch. „Svým jednáním spáchala žena přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ četl v obžalobě u Okresního soudu v Plzni státní zástupce Jiří Růžička.

„Jela jsem z nákupu a v Sušické ulici jsem zatáčela doleva. Nikoho jsem na přechodu neviděla a najednou jsem cítila náraz na sklo. Tak jsem vystoupila a zavolala záchranku,“ vypovídala obžalovaná. Stejně jako v přípravném líčení uvedla, že ji událost mrzí, ale že jí nemohla nijak zabránit. „Venku pršelo, byla tma, vůbec nevím, jak se mi paní dostala před auto. Musela tam nějak vběhnout. Když jsem zatáčela, nikde jsem ji neviděla,“ doplnila Jaroslava P.

Podle poškozené se ale událost odehrála jinak. „Přišla jsem k přechodu, na kabelce jsem měla reflexní pásku, zrovna jsem si ji chtěla přendat na bundu, když jsem viděla, jak u přechodu zastavilo auto a pouštělo mě. Chvilku jsem přemýšlela, jestli mám jít, nebo si přendat tu pásku. Nakonec jsem vešla na přechod a pak jsem se probudila až v nemocnici“ vypovídala poškozená. Po obžalované požaduje více než 630 tisíc korun odškodnění za bolestné a snížení společenského uplatnění. Soud bude pokračovat v dalších dnech.

Ilustrační foto
Kuchyně pro nevidomé