Ponižování, týrání, ale také znásilnění. Tím vším si prošla teprve osmnáctiletá dívka z menšího města na severním Plzeňsku. Jejího přítele, čtyřiadvacetiletého recidivistu Davida B., za to ve středu Krajský soud v Plzni poslal na osm let za mříže. Kvůli ochraně poškozené redakce neuvádí celé jméno obžalovaného ani místo, kde k trestným činům došlo.

Útoky se odehrávaly od listopadu 2013 do 4. března loňského roku. Tehdejší ráno vše vyvrcholilo. David B. si na dívku klekl a ptal se jí, jaké bere drogy. Svou obeť pak odnesl do koupelny a tam ji sprchoval ledovou vodou tak, že se dívka nemohla nadechnout. Při tom jí hrozil, že ji zabije. Dívka se poté dostala do pokoje, kam za ní David B. přišel nahý a několikrát ji znásilnil.

„Poškozené způsobil hematomy a škrábance po celém těle. Následkem jednání obžalovaného je posttraumatická stresová porucha, která se u dívky rozvinula," uvedl předseda senátu Jan Špeta.

David B. byl v té době pod vlivem pervitinu, ze spisu ovšem vyplynulo, že s drogami měla problém i jeho partnerka.

Týrání a ponižování přítelkyně nebylo nic výjimečného. David B. svou partnerku podle spisu bil, svazoval jí ruce, a ona kvůli tomu jednou dokonce chtěla vyskočit z okna bytu, který dvojice sdílela s matkou poškozené. Jednou se David B. naštval, dívce dal pěstí, sebral jí mobilní telefon a hodil ho do rybníka. Podruhé, když měla telefon vypůjčený, jí ho vytrhl z ruky a vyhodil z okna, jindy jí smazal všechny kontakty a zprávy.

Obžalovaný, který tvrdil, že dívka si vše vymyslela, což ale odmítli znalci, byl nyní i přes svůj nízký věk odsouzen již podeváté. Před vzetím do vazby nepracoval a kradl, aby si mohl kupovat drogy.

Rozhodnutí zatím není pravomocné.