Šlaisova tehdejší o dva roky mladší partnerka se mu začátkem června 2010 v Plzni svěřila, že má v úmyslu spáchat sebevraždu. Zároveň ho požádala, aby jí s tím pomohl. Šlais jí tak obstaral od známého chirurga léky, které jí také 15. června kolem 18.00 hodin předal. Žena si celé balení s obsahem 50ti tablet rozpustila ve vodě a za přítomnosti R. Šlaise vypila.

K dokonání sebevraždy naštěstí nedošlo, protože se poškozené udělalo velmi nevolno a měla bolesti, a proto požádala přítele, aby zavolal záchranku. Ten ji skutečně pak kolem půl deváté večer přivolal a poškozená skončila na Anesteziologicko-resuscitační klinice Fakultní nemocnice v Plzni kvůli otravě antidepresivy.

Žena navíc ale přišla o téměř 70 tisíc korun díky podvodu, který má na svědomí rovněž její bývalý partner Šlais.

„Začátkem června roku 2010 přesvědčil Šlais poškozenou, v souvislosti s jejím rozhodnutím spáchat sebevraždu, aby vypověděla svoji smlouvu o penzijním připojištění a zároveň si zřídila úrazové pojištění u jiné pojišťovny, a to pod nepravdivou záminkou, že je to v zájmu zabezpečení jejích dětí," praví obžaloba. Šlais své partnerce tvrdil, že peníze po její smrti obdrží její dcery. Žena tak učinila, ale netušila, že odbytné z jejího penzijního připojištění ve výši 69 802 Kč si nechá Šlais zaslat na účet svého synovce, a pak je použije pro svoji potřebu.

Verdikt krajského soudu zatím není pravomocný.