V úseku, kde je povolená rychlost 90 km/h, se kolem policistů doslova prohnal motorkář, jemuž radar naměřil rychlost 149 km/h. Hlídka se za milovníkem rychlé jízdy se zapnutými majáky okamžitě vydala, motorkář ovšem na jejich aktivitu zareagoval tím, že svou rychlost ještě zvýšil.

"Motorku policisté dohnali až v obci Úněšov, kde použili nápis STOP POLICIE, umístěný za čelním sklem. Ani na tento pokyn však řidič motorky nereagoval a dále ujížděl vysokou rychlostí ve směru na Plzeň," sdělila policejní mluvčí Ivana Jelínková s tím, že hlídka během pronásledování musela dbát na bezpečnost ostatních projíždějících aut i na bezpečnost samotného motorkáře.

Nebezpečná jízda motorkáře skončila až v obci Popovice, kde nezvládl řízení a svůj stroj položil na silnici. Ihned poté třicetiletý muž začal utíkat, policisté ho ovšem velmi brzy dopadli. "V rámci dalšího prošetřování bylo zjištěno, že má muž až do února 2016 zákaz řízení všech motorových vozidel," dodala mluvčí.

Kromě podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání má nyní motorkář na krku i několik přestupků. Během jízdy totiž neuposlechl příkazu k zastavení a opakovaně překročil povolenou rychlost. Případem se nyní budou nadále zabývat policisté z oddělení dopravních nehod Územního odboru Plzeň venkov.