Helenu Kaslovou, rok narození 2000, soud svěřil již dříve do ústavní výchovy. "Dívka se měla vrátit do výchovného zařízení z povoleného pobytu u otce v Plzni dne 5. listopadu, což dosud neučinila. Naposledy byla viděna otcem ještě téhož dne v odpoledních hodinách, kdy odešla na návštěvu ke svému příteli v Plzni," informovala mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že se nejedná o první dívčin útěk. 

Podle policie měla Helena Kaslová v době útěku na sobě oblečené světlešedivé tepláky se zipy a černozelenou nebo černou bundu. Obuta byla do růžových kotníkových tenisek značky Nike.

Helena KaslováZdroj: PČR

"Pohřešovaná dívka je střední postavy vysoké cca 160 - 165 cm, má zelené oči a rovné dlouhé odbarvené vlasy na bordó. Dívka si barvu vlasů mění a nosí je učesané na pěšinku vlevo. Je zdánlivého stáří 15 až 20 let." uvedla dále mluvčí.

Policie žádá všechny, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu pohřešované dívky, aby informovali nejbližší služebnu Policie České republiky nebo zavolali tísňovou linku 158.

Ilustrační foto
Ze stavby odcizil elektromotory za více než tři čtvrtě milionu korun