Radek M. (47), podnikatel z Klatovska, který letos v dubnu havaroval na Klatovsku se sportovním vozem Ultima GTR Evolution za zhruba čtyři miliony korun a těžce zranil spolujezdce, by měl jít před soud. Policie ho po půlročním vyšetřování obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Za to, že známého plzeňského barbera mimo jiné připravil o oko, může jít řidič do vězení až na čtyři roky.

NÁRAZ DO STROMU

Nehoda se stala letos v dubnu, kdy Radek M. vezl v nadupaném sporťáku vyhlášeného plzeňského pánského kadeřníka, který v minulosti slavil úspěchy i za hranicemi. „Řidič jel ve směru od obce Petrovičky na Petrovice. Při projíždění pravotočivé zatáčky se vozidlo dostalo do smyku, vjelo vpravo mimo komunikaci a pravým bokem narazilo do vzrostlého stromu,“ popsala nehodu Dana Ladmanová z klatovské policie. Zatímco řidič neutrpěl žádná závažná zranění a byl dokonce schopen podrobit se dechové zkoušce, která byla negativní, jeho parťák na „sedadle smrti“ dopadl mnohem hůř, musel pro něj přiletět záchranářský vrtulník, který jej ve vážném stavu transportoval do Plzně. „Spolujezdec utrpěl vážná zranění, která jej bezprostředně ohrožovala na životě. Šlo o závažná zranění hlavy, dále měl poraněný krční obratel či plíci,“ popsal Deníku zdroj, který je s případem obeznámen. Dodal, že pravé oko by mělo být nevratně poškozeno, což pochopitelně výrazně negativně ovlivní soukromý i pracovní život zraněného.

Ilustrační foto
V republice je koronavirem nejvíce zasažené Kralovicko

TĚŽKÉ UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ Z NEDBALOSTI

Policisté si vyžádali zpracování znaleckého posudku v oboru zdravotnictví. Nyní došli k závěru, že za nehodu může řidič Radek M. „Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Byl obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Jinému z nedbalosti způsobil těžkou újmu na zdraví, protože porušil důležitou povinnost podle zákona,“ uvedla Ladmanová, která upozornila, že policie případ dále šetří.

Ultima GTR Evolution je nadupaný sporťák z britských ostrovů, který ve vrcholné verzi má přes tisíc koní a z 0 na 96 km/h zrychlí za pouhých 2,3 s.