Obžalovaný, který se již dříve přiznal, že neumí číst, od počátku veškerou vinu popíral a tvrdil, že věc je smyšlená. Obhajobě muže, který dříve sám pervitin užíval, však soud neuvěřil. „Měli jsme k dispozici dostatek přímých i nepřímých důkazů, v jejichž světle nemohla obhajoba obstát. Poškozená jasně označila Hlaváče jako svého dealera a její věrohodnost znalci nezpochybnili. Výpověď dívky byla navíc podepřena svědectvím kamarádky, které se poškozená svěřila s tím, že ji Hlaváč zásobuje drogou,“ uvedl předseda senátu Jan Špeta.

S tehdy čtrnáctiletou dívkou se prý muž seznámil, když navštěvovala jeho bratra. Podle něj rozhodně nevypadala na to, že jí ještě není patnáct let. Z toho, že jí měl Hlaváč prodávat pervitin jej obvinil dívčin otec. Tomu se dle obviněného údajně nelíbilo, že jeho dcera tráví svůj volný čas mezi Romy.

Vynesením rozsudku, souhrnného trestu, senát zároveň zrušil výrok chebského okresního soudu, který muži udělil tři roky odnětí svobody za loupeže.

Dívka, která nemá ve svém okolí příliš dobrou pověst, už vychodila základní školu a nyní se učí švadlenou. V učilišti má však velikou absenci. V roce 2006 podstoupila detoxikační kúru. V současné době je pod dohledem kurátora.