Na Domažlické třídě v Plzni mělo v jedné chatě dojít po slovní potyčce k fyzickému napadení jednoho muže, který se ten den zúčastnil oslavy narozenin.

„Když policisté přijeli na místo, našli tam šestatřicetiletého cizince. Měl na hlavě sečnou ránu,“ řekla mluvčí plzeňských policistů Martina Korandová.

Kromě cizince se na místě nacházel i jednašedesátiletý Plzeňan. Oba spolu slavili narozeniny. Po vypití několika skleniček alkoholu se muži pohádali. „Cizinec několikrát do staršího muže strčil a poté se odebrali na zahradu,“ uvedla Korandová.

Plzeňan apeloval na cizince, aby odešel. Jeho odchodu se ale nedočkal. „Do domku si došel pro mačetu a opětovně cizince vyzval, aby jeho pozemek opustil,“ vypověděla Korandová. Cizinec se mu ale pokusil zbraň vyrvat z ruky a jednou do něho udeřil.

„Spor nakonec skončil tak, že starší muž udeřil druhého mačetou do hlavy,“ řekla k případu mluvčí Korandová.

Staršího muže policisté vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Při ní nadýchal 2,58 promile alkoholu. Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování předali muži usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu těžkého ublížení na zdraví.