Policie v pondělí pozdě večer řešila napadení před jednou z ubytoven na Borech. Opilý cizinec tady na svého krajana vytáhl nůž, při následné rozepři dstal ránu pěstí i přihlížející 13letý chlapec.

Vše začalo tím, že opilec chtěl odjet od ubytovny autem. "Z ubytovny vyšel 38letý cizinec, který byl na první pohled pod vlivem alkoholu. V ruce měl klíčky od vozidla, které patří 22letému muži," uvedla mluvčí policie Hana Štefflová. Majitel auta stál se svým 13letým příbuzným u vozu a chtěl opilci v jízdě zabránit. "Opilý cizinec svého krajana nejprve uposlechl a odešel zpět na ubytovnu. Odtud se ale záhy vrátil s nožem v ruce a na majitele auta zaútočil se slovy 'Zabiju Tě'. Napadený muž se dal na útěk," popsala další dění mluvčí policie.

Bratři Cavalerovi koncertují na plzeňském Metalfestu.
Blíží se Metalfest. Víme jaký bude program

Agresivní muž jej ale pronásledoval. "Napadený proto sebral ze země kus dřeva a útočníka udeřil do hlavy. To opilce ale neodradilo, tak ho uhodil ještě jednou. Až poté přestal agresivní muž svého krajana napadat," informovala Štefflová. Teprve po odvrácení útoku si majitel auta všiml, že opilec stačil během útoku trefit pěstí i jeho 13letého příbuzného.

"Ačkoli celý incident vypadal zprvu děsivě, obešel se bez následků na životě, zdraví a majetku. Pachatel utrpěl pouze drobné tržné ranky na hlavě," dodala mluvčí s tím, že následně policistům nadýchal 2 promile alkoholu.