45letý řidič podle tiskové mluvčí Kateřiny Fránové pracoval u PMDP téměř 20 let a nikdy s ním nebyl žádný problém. „S řidičem bude okamžitě ukončen pracovní poměr a budeme po něm vymáhat náhradu škody," řekla Deníku Fránová, podle níž rozhodně nešlo o systémovou chybu.

„Zaměstnance kontrolujeme pravidelně. Každý den se provádí pět náhodných kontrol v depu, další dělají pracovníci dispečinku přímo v terénu a také pracovníci BOZP," dodala Fránová. Jen loni PMDP provedlo téměř 9 tisíc kontrol na alkohol.

Opilého řidiče, který sjel v Radčicích do pole, policie odchytla v Plzni na Americké třídě v sobotu večer.

Více o případu zde: Řidič MHD sjel s autobusem do pole, policistům nadýchal téměř 3 promile

Událostí se už zabývá policie. Podle policejní mluvčí Hany Štefflové jel podnapilý řidič po poli zhruba 300 metrů a teprve poté zastavil. "V ten okamžik se v autobuse nacházelo několik pasažérů. Jeden z nich k řidiči přistoupil a s dalšími osobami si vynutil vystoupení z prostředku. S dalšími cestujícími se pak šofér vydal na cestu zpět na vozovku a do centra Plzně, kde byl zastaven policejní hlídkou," řekla Štefflová.

Policisté nyní shánějí všechny cestující z autobusu, kteří by mohli pomoct při dalším vyšetřování. "Žádáme cestující, kteří byli svědky této události, aby přišli podat své svědectví. Přihlásit se mohou na linku 158 nebo osobně na jakoukoli služebnu Policie České republiky," dodala policejní mluvčí.

Řidiči nyní hrozí za obecné ohrožení až osm let ve vězení.