Obžaloba jej totiž viní z toho, že před třinácti lety začal pohlavně obtěžovat v té době nezletilou dceru své tehdejší manželky. Vše se v té době mělo dít v lese a na statku Kumberk na severním Plzeňsku.

„Proti její vůli jí sundaval kalhoty, osahával ji strkal prsty do přirození a požadoval, aby mu třela penis. Dívka se nebyla schopna bránit, protože ji vždy jednou rukou držel, aby nemohla utéct, a vyhrožoval jí, že pokud mu nevyhoví, že jí udělá ze života peklo. Zdůrazňoval, že to nikomu nesmí říct nebo ji zabije," popsala případ mluvčí krajského soudu Alexandra Vaňková.

Mužova agresivita se ale podle spisu stupňovala. Dívku nakonec několikrát znásilnil. To mu ovšem nestačilo a své zvrhlé choutky si začal brzy vybíjet i na dalších dětech, které spolu s ním a jeho tehdejší manželkou žily ve společné domácnosti.

Postup měl vždy stejný. Nejdříve dívky osahával a vyhrožoval, že jim udělá ze života peklo. Pak opět začal mluvit o zabití. Dívky mu věřily. Se stoupající hladinkou alkoholu se totiž u něho začaly stále více projevovat násilnické sklony. Děti měly stále před sebou obraz, kdy se muž choval vůči jejich matce velice agresivně. Svou zlobu neventiloval jen na rodinných příslušnících. Po hádce dokonce pobodal svého souseda.

Všechno trvalo celých třináct let. Muž dokonce začal znásilňovat i vlastní nezletilou dceru, což skončilo v dubnu letošního roku. V té době si pro Ladislava R. přišla policie.

Proces bude u plzeňského krajského soudu pokračovat i v příštích dnech. Rozsudek by mohl padnout tento týden.