Na lavici usedli tři podnikatelé, účetní a advokát a čelili podvodu a legalizace výnosů z trestné činnosti. Obžalovaným advokátem byl právník Daniel Tetzeli, který v minulosti obhajoval podnikatele Tomáše Pitra.
Předseda senátu Přemysl Špicar v odůvodnění rozsudku prohlásil, že na základě předložených důkazů předložených v hlavním líčení státním zástupcem nebylo prokázáno, že by se skutek tak, jak je popsaný v obžalobě, stal.

Hlavními postavami údajného podvodu byli podle spisu Martin Uher a Pavlína Nováčková, kteří prostřednictvím firem Solitor, Redost a Oilmaster dovezli v letech 2004 až 2006 do České republiky stovky cisteren s benzínem, které pak distribuovali čerpacím stanicím, aniž by ovšem zaplatili plnou výši spotřební daně a daně z přidané hodnoty. Obžalovaní od začátku hlavního líčení tvrdili, že platit dluhy chtěli, ale nemohli, protože se jejich firmám nedařilo a nemají tudíž finanční prostředky.

Trestní stíhání, které začalo před dvanácti lety, bylo podle soudu nezákonné. Procesně špatně měl postupovat i státní zástupce. „Obžaloba byla podána pro jiný skutek, než bylo zahájeno trestní řízení,“ zaznělo u soudu.

Dvěma hlavním obžalovaným hrozilo až deset let vězení, zbylým až osm let.

Denisovo nábřeží od lávky k Americké.
PODÍVEJTE SE: Díru po Inwestu mají zaplnit byty, obchody i pěší zóny