Nešlo o první napadení rodiny psem

Incident se odehrál v malé vesničce na Klatovsku. Muž policistům řekl, že zrovna krmil dobytek na svém hospodářství, když slyšel křik své dcerky a slyšel také psa, jak na ni štěká. „Vyběhl ze vrat s vidlemi v ruce a viděl psa problematické rodiny, žijící v sousedství. Zrovna probíhal kolem něj. Ve vzteku po něm hodil vidle, které štěně zasáhly do zadní nohy. Zraněný pes poté utekl,“ řekl Deníku zdroj obeznámený s vyšetřováním, podle něhož hospodář dále uvedl, že byl rozčilený, neboť to nebylo poprvé, co pes napadl někoho z rodiny. Hájil se tím, že psa zranit nechtěl, snažil se ho jen odehnat. Všeho litoval a uhradil veškeré léčebné výlohy, neboť zvíře muselo být ošetřeno veterinářem.

Tři muži zaútočili na mladíka mačetou. Ilustrační foto.
Zastal se přítelkyně. Vzali na něj mačetu, skončil v nemocnici

„Pejsek už je na tom dobře,“ řekla Deníku jeho majitelka, která sice po činu zalarmovala policii, ale později už nestála o to, aby se záležitostí zabývala. A nechtěla ani mluvit do novin. „Bydlíme tu spolu 25 let a nechci dělat zle,“ vysvětlila.

Věc byla odložena

Muž byl podezřelý z týrání zvířat, za což hrozí poměrně vysoké tresty, ale vzhledem k výše uvedeným skutečnostem nebude vůbec potrestán. „Věc byla státní zástupcem odložena s ohledem na okolnosti případu, na osobu pachatele a jeho postoj k jednání po spáchání činu, kdy uhradil veškeré léčebné výlohy, činu litoval, nebyl nikdy trestán ani postihován pro přestupek,“ vysvětlila Vítovcová.