Tomáš Uzel letošního šestnáctého února navštívil rybářský bál, který se konal v hostinci U Bohouše v Libé. Na zábavu přišel po dvacáté hodině a popíjel. Kolem půl třetí ráno se dostal do potyčky s pětatřicetiletým Martinem H. Oba se strkali a Uzel na svého protivníka zaútočil pěstmi. Starší z dvojice si z rvačky kromě hematomu odnesl ještě tříštivou zlomeninu ruky a měsíc byl v neschopnosti.

Uzel pak z chodby vběhl do sálu, ze stolů začal sbírat těžké popelníky a sklenice a bezdůvodně je začal házet po přítomných.

Čytřicátníka Jaroslava B. zasáhl popelníkem, který vážil 1,3 kg, přímo do čela. Popelníkem stejně strefil i Lukáše P. (34) Oba muže odvezla záchranka na šití. Martina R. (27) pak zasáhla půllitrová sklenice tak, že měl tržné ranky v obličeji.

Uzel před soudem nevypovídal. Již na policii ale uvedl, že ten večer hodně popíjel. „Nepamatuji si to. Probudil jsem se až v nemocnici," řekl.

Svědci, kteří v případu vypovídali, o Uzlovi řekli, že když se napije, bývá agresivní. Svědčí o tom i jeho předchozí trestná minulost. Mladý muž byl již v říjnu 2009 odsouzen za výtržnictví. Za ten samý čin stál hned tři měsíce nato před soudem znovu. V loňském roce se pak výtržnictví dopustil nejméně čtyřikrát, kvůli čemuž stanul již potřetí u chebského okresního soudu.

Soudci byli k Uzlovi mírní, hrozilo mu totiž až dvanáct let vězení. Rozsudek zatím není pravomocný. Jak obžalovaný, tak státní zástupkyně si ponechali lhůtu pro podání případného odvolání.