Sedmiletý chlapec, kterého Roman B. o prázdninách hlídal své známé, byl jeho první obětí. Loni v červenci jej podle obžaloby znásilnil nejméně třikrát. Chlapce muž vylákal na půdu, kde mu prováděl felaci a třel jeho pohlavní úd. Poté si penis natřel mastí a chtěl jej chlapci zasunout do konečníku, přestože ten naříkal. Podle státní zástupkyně za to muž chlapci slíbil dárek k narozeninám.

Roman B. vinu popírá. „Nedopustil jsem se ničeho takového. Je to lež," řekl.

Státní zastupitelství podalo na čtyřicetiletého muže, který má patnáct záznamů v rejstříku trestů, obžalobu loni v prosinci. V květnu pak začalo hlavní líčení. Roman B. byl v té době na svobodě a k soudu docházel. Ve čtvrtek jej ovšem přivedli v poutech z vazební věznice. Sedmiletý chlapec totiž podle kriminalistů nebyl jedinou obětí Romana B.

Udělal to znovu?

Muže nyní vyšetřovatelé podezírají, že loni v srpnu znásilnil ještě desetiletého chlapce a letos v květnu se uspokojoval ještě před pětiletou dívenku. Oběma případy se nyní zabývá krajské státní zastupitelství.

Roman B. je podle znalců muž průměrné inteligence s disociálními rysy. Projevuje se u něj náhražkové sexuální chování. Žádnou sexuální poruchou ovšem netrpí. „Nepodařilo se prokázat poruchu sexuální preference," podotkli znalci. V podstatě je mu jedno, s kým a jak se uspokojí.

Za znásilnění muži hrozí až 12 let za mřížemi. Zvrhlý případ sexuálního násilí na dětech budou soudci znovu projednávat v pátek.