9. března 2017 se měl pokusit zardousit manželku Alenu (ročník 1965) v jejich společném domě ve Strážově na Klatovsku. Dřívějším povoláním doktor na ORL, od roku 2012 invalidní důchodce, dorazil k výslechu ve zhoršeném zdravotním stavu. „Trpím cukrovkou a srdeční arytmií,“ řekl Kasík.

V osudný den měla podle obžaloby Alena Kasíková ležet na gauči, když v tu ránu k ní přistoupil obžalovaný zezadu a začal jí škrtit.

„Ty svině, ty svině, dokud budeš dýchat,“ údajně nadával svojí choti. Poté ženu, povoláním zdravotní sestru, převalil na břicho obličejem do polštáře tak, aby nemohla dýchat. A v útoku pokračoval, dokud se ženě nepodařilo vysmeknout, vyběhnout před dům a přivolat policii. Muži zákona pak Kasíka zadrželi.

Ilustrační foto.
V Plaze se napadly dvě dívky, jedna z nich málem přišla o oko

„Z její strany to bylo zkratkovité jednání,“ pravil obžalovaný, který se ve výpovědi jakékoliv viny zřekl. Tvrdil, že žena nebyla v domě, tudíž ze strachu o ní přivolal policejní hlídku.

Alena Kasíková se k soudu osobně nedostavila a vypovídala prostřednictvím audio  přenosu. V důsledku šoku trpí posttraumatickou stresovou poruchou – pronásledují jí noční můry, nezvládá běžné denní aktivity a je v péči psychiatrů.

Přitom vztah, který partneři stvrdili v roce 2013 svatbou, byl podle výpovědi obou harmonický. Postižená žena dokonce hovořila o „vysněném muži, o kterého se mohla opřít.“ Jenže Kasíka postupně začal ovládat démon alkohol, přičemž dávky vína a piva se prý stupňovaly.

„Dokázal vypít i pět láhví vína denně,“ vypověděla Kasíková. „Postupně ztrácel zájem o všechno, strašně mě to trápilo,“ bědovala žena. Nepomohly ani hospitalizace na psychiatrii a mužova agresivita se stupňovala.

„Ale útoky byly jen verbální – nejdřív jen křičel a práskal dveřmi, pak mě nazýval krávou a sviní,“ dodala Kasíková, která se starala o svého invalidního chotě i celý chod domácnosti. Líčení pokračuje zítra u Krajského soudu v Plzni.

Bývalý mladotický hotel a řeznictví rozebírají bagry. Místo, které uvolní, obec využije ke stavbě komunitního domu pro seniory a také díky němu zvětší zahradu nedaleké základní školy.
Mladotice bourají, pak postaví dům pro seniory