K přepadení došlo v úterý odpoledne na Borech, konkrétně na cestě mezi ulicemi Borská a Karla Vokáče. "Čtyřiadvacetiletému mladíkovi zde do cesty vstoupili dva pachatelé. Poškozenému nastříkali slzný sprej do obličeje a z kola jej povalili na zem. Ležícímu muži poté strhli ze zad cyklistický batoh a s celým jeho obsahem utekli pryč," sdělila policejní mluvčí Hana Štefflová. Cyklista během chvilky přišel o dva mobilní telefony, peněženku s třinácti sty korunami, plastové pouzdro, v němž měl uloženo tři sta korun v mincích, osobní doklady a také o platební kartu.

Mladík si pádem na zem přivodil jen drobné oděrky. "Na místo přivolaná hlídka okamžitě začala pátrat po neznámých agresorech. Rychlá reakce a i skutečnost, že jeden z pachatelů na místě činu vytrousil občanský průkaz, vedly k téměř okamžitému zadržení obou nebezpečných násilníků," sdělila mluvčí. Po necelých dvaceti minutách již oba pachatelé putovali na služebnu.

Zde bylo zjištěno, že starší z nich, sedmadvacetiletý muž, je známým recidivistou a bude na něj proto podán návrh na vzetí do vazby. Jemu i jeho mladšímu komplicovi, jemuž je teprve devatenáct let, nyní hrozí za zvlášť závažný zločin loupež až deset let ve vězení.