Žena podle znalců trpí závažným duševním onemocněním, kvůli kterému má přísně zakázáno pít alkohol, neboť se pak nedokáže ovládat. Jak ale sama později přiznala, v osudný den se opila, jak zákon káže. Na Americké třídě v Plzni viděla na chodníku vozíčkáře, jenž si vyndal z kapsy telefon a přitom vytáhl i dvoustovku, kterou si položil mezi kolena. Tu mu vzala a dala se s ní na útěk. Invalida se svých peněz nehodlal vzdát, a tak se za zlodějkou rozjel. Vzhledem k její opilosti ji dostihl a ťukl do ní vozíkem, aby ji zastavil. Se zlou se ale potázal. „Chytila mě za obě ramena a shodila mě z vozíku. Přitom mi obě ramena vypadla z kloubů,“ líčil policistům vozíčkář. Petra H. využila podle obžaloby jeho indispozice a začala ho mlátit pěstmi do obličeje. Dostal minimálně sedm ran. Bezbranný krvácející invalida měl štěstí, že v tu chvíli procházela místem policejní hlídka, která běsnící ženu okamžitě zpacifikovala. Zbitý muž putoval do rukou lékařů.

Obžalovaný Jaromír Šmídek u Krajského soudu v Plzni.
Brutálnímu vrahovi soud žádost o obnovu procesu zamítl

Útočnice si podle informací Deníku při výslechu nevzpomínala téměř na nic. „Uvedla, že si pamatuje, že si dala dvě lahve vína. Co se dělo na Americké třídě, si nevzpomínala. Vybavila si až okamžik, kdy byla na cele,“ uvedl informovaný zdroj s tím, že Petra H. po činu nadýchala bezmála dvě a půl promile alkoholu. Na něm je podle odborníků závislá.

PÁTRAJÍ PO NÍ

Žena se opila i přesto, že byla při předchozích pobytech v psychiatrické nemocnici v Dobřanech lékaři opakovaně varována před alkoholem a poučena o tom, jak na ni škodlivě působí vzhledem k jejímu závažnému onemocnění. Je proto obžalována ze zločinu opilství. Za ten může soud uložit až desetiletý nepodmíněný trest. Napřed ji ale musí dopadnout policisté, kteří po ní vyhlásili pátrání. „Je na ni vydán příkaz k zatčení Okresním soudem Plzeň-město, a to proto, že se opakovaně nedostavovala k líčením, a to i přes písemný slib,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.