Gruzínec David Charazischwili (49), který je nyní německým občanem, jeho žena, Ukrajinka Viktorija Charazischwili (43) a Rumun Mario Robert Martinescu (45), jenž trvale žije v Německu, se u klatovského soudu zpovídali z toho, že do podniků najímali a zjednávali dívky především z Ukrajiny, Rumunska a České republiky. Za poskytování sexuálních služeb klienti platili minimálně 60 euro za půl hodiny a 80 euro za jednu hodinu. Dívky pak na baru odevzdaly z dané částky 20 euro. Ke všemu včetně evidence zákazníků, spotřeby alkoholu a době jejich setrvání na pokoji vedla obsluha baru evidenci. Podle ní pak odevzdávala peníze Davidovi či Viktoriji Charazischwili.

Manželé odmítli u soudu vypovídat. Martinescu se nedostavil, soudce Jaromír Veselý tak přečetl jeho výpovědi z přípravného řízení. „Kamarád mi řekl, že má známou, která by chtěla pracovat v bordelu a provozovat prostituci. Tak jsem to domluvil s Davidem a Viktorijí. Pak měly zájem i další holky. Chodily sem samy, domlouvaly se mezi sebou nebo přes sociální sítě. V Rumunsku se bere prostituce jako sport,“ tvrdil Martinescu. Dívky podle něj v barech popíjely, tancovaly a chodily s muži na pokoj. Měly také procenta z prodeje alkoholu. „V barech ale byly dobrovolně, neměly žádné pracovní ani nájemní smlouvy,“ prohlásil.

Jan Svárovský před plzeňským soudem.
Člen ochranky falešně obvinil zákazníka z krádeže, výhrůžkami ho nutil zaplatit

Provozovatel klubu se svou manželkou měli na práci prostitutek vydělávat už od roku 2011, jejich rumunský kolega se k nim přidal o tři roky později. Policistům se podařilo vypátrat třináct dívek, které pro kuplíře provozovaly prostituci. V obžalobě stojí, že jim poskytly minimálně 291 tisíc korun; s ohledem na dobu a množství prostitutek se dá ale předpokládat, že částka byla mnohem vyšší.

Díky novým možnostem, jež umožňuje trestní zákoník, vyvázli kuplíři s peněžitými tresty. Sami s tímto návrhem přišli a uspěli. „V případě Davida Chrazischvili byl uložen peněžitý trest ve výši 100 tisíc korun, v případě jeho ženy 80 tisíc korun,“ uvedl soudce Jaromír Veselý. Případ Martinesca, který se k soudu nedostavil, neboť se mu cestou z Německa rozbilo auto, byl vyloučen k samostatnému projednání. Dá se ale předpokládat, že i on vyvázne s peněžitým trestem, měl by být ještě nižší než v případě manželského páru.