Miroslava Skotáková, manželka Štěpána Skotáka, obžalovaného ze znásilnění a pohlavního zneužívání, vypověděla, že na procházky chodila celá rodina zhruba do 13 let věku dívky. „Párkrát šel manžel s dcerou sám, ale to vždy iniciovala ona,“ doplnila Skotáková. Soudkyně však poukázala na to, že dcera vypověděla, že s otcem se procházela i třikrát týdně.

„To není možné. Ona měla tak nabitý program, že by prostě nebylo kdy,“ zpochybnila matka tvrzení potomka. „Všechno jsou to stoprocentně nesmysly,“ dodala Skotáková s tím, že se dětem maximálně věnovala. „Pocházím z Opavy. Když jsem si vzala Štěpána, usadili jsme se v Karlových Varech, kde jsem neměla žádné známé. Když potom přišly na svět děti, věnovala jsem se jenom jim,“ říkala u soudu Skotáková. Dodala, že dcera byla mimořádně nadaná a vzorná, chodila na hodiny klavíru a baletu. Na základní škole měla vždy vyznamenání. Mamince se svěřovala a výchovné problémy s ní nebyly. Ty prý začaly až s nástupem na střední zdravotnickou školu.

„Dcera si našla kamarádku Lenku. Nelíbilo se mi její vystupování. Když byla u nás na návštěvě, nechovala se slušně,“ říkala matka, která v té době začala z dcery cítit zápach cigaret.

„Několikrát jsem jí našla cigarety v kapse a vyhodila jsem je, což holku naštvalo,“ pronesla Skotáková. Oba rodiče také chtěli, aby se děti podílely na domácích pracích, což prý děvče odmítalo a vznikaly kvůli tomu další zbytečné rozpory.

V té době se začala studentka chovat dle matky prostě jinak. Vše vyústilo tím, že si dívka pořezala žíly. „Sešla jsem se s její třídní učitelkou a ta mi doporučila psycholožku, ke které jsme začali docházet. Abych byla dceři nablízku, vzala jsem si v práci měsíc volno,“ řekla matka.

„Loni na jaře ale zazvonil zvonek, přišel kurátor a řekl nám, že nám dítě odebrali z péče. Byla jsem vyděšená,“ vyprávěla Skotáková. Dcera byla umístěna do diagnostického ústavu. Údajně tam chtěla dobrovolně.

Další problém prý přišel loni v červnu. „Vychovatelka mi volala, že dceru znásilnili a je v nemocnici. Holka se tam ale smála, vypadala dobře. Nikdo by neřekl, že byla znásilněná. A když jsem se jí na to ptala, nechtěla se o tom se mnou bavit,“ řekla matka.

Další články:

6. května: Otec: Mám tě rád, bude to naše tajemství

13. května: EXKLUZIVNĚ: Úryvky z deníku znásilněné dívky