Brutální zásah dvou elitních policistů proti řidiči na rušné třídě v Plzni, který na ně kvůli nebezpečné jízdě zablikal, je zatím o službu u policie nepřipravil, ovšem  budoucnost mají nejistou. Podle informací Deníku, které přinesl i Radiožurnál, atakovali řidiče šéf krajské zásahové jednotky Josef Němec a jeho zástupce Vladimír Slavotínek. Jejich chování už prověřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a jsou podezřelí ze zneužití pravomoci úřední osoby.

Podle právního zástupce řidiče Ronalda Němce se až dosud policisté řidiči za své hrubé chování neomluvili. GIBS navíc hledá svědky celé události, k níž došlo 21. září v době kolem 14:45 hodin v Plzni na křižovatce ulic Karlovarská a Lidická.  Oba policisté proti řidiči vozidla Škoda Superb stříbrné barvy zakročovali v civilním oděvu ve vozidle značky Mercedes-Benz černé barvy. 

„Generální inspekce bezpečnostních sborů hledá svědky události, kteří by mohli osvětlit průběh předchozí jízdy obou vozidel i samotného incidentu a žádá je, aby kontaktovali operační středisko Generální inspekce bezpečnostních sborů na telefonním čísle 974 839 734.“ 

Advokát Ronald Němec dostává řadu povzbuzujících mailů.
Tvrdých pět hodin výslechu a vlna solidarity lidí pro napadaného řidiče