Dnes je jí 25 let, ale mentálně je na úrovni čtyřletého dítěte. Její vlastní strýc, který v úterý stanul před soudem, dívku podle obžaloby mezi lety 2009 a 2013 (bylo jí mezi 18 a 22 lety) osahával a znásilnil. Třiapadesátiletému Robertu D. 
z Chebu, jehož celé jméno redakce nemůže kvůli ochraně obětí zveřejnit, hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Kromě znásilnění neteře viní státní zástupce muže ještě ze zneužití synovce narozeného v prosinci 2005. Mezi lety 2011 a 2014 si měl chlapce v bytě sestry pokládat na svůj obnažený klín s tím, aby jej na intimních místech pusinkoval. V roce 2014, když bylo chlapci osm let, mu pak měl na DVD přehrávači a v telefonu pouštět pornografická videa.

Případy se podle vyšetřovatelů odehrály na různých adresách v Chebu. Mimo jiné v bytech ve Wolkerově a přilehlé Pražské ulici, které patří ke zdejšímu ghettu.

Vše je prý výplod jeho sestry

„Poukazuji na to, že jsem nevinný, všechno je to výplod mé sestry," máchal v soudní síni rukama obžalovaný. „Sestra není dobrá žena. Víte, co dnes musím kvůli tomu obvinění zažívat? Věřte tomu, že před dítětem jsem nikdy ani sprostě nepromluvil, natož tohle. Hanbou bych se propadl," bránil se Robert D. a poukazoval na to, že klidně podstoupí i detektor lži.

Bezdětný třiapadesátiletý muž z Chebu je dnes v invalidním důchodu. Trpí totiž praktickou slepotou a musí se mimo jiné spolehnout na pomoc druhých. „Pomáhá mi přítelkyně, k soudu mě dopravil její syn," vysvětloval muž, který se vyučil strojním zámečníkem. Kvůli svému handicapu však toto povolání nikdy nedělal. Ve svém rejstříku trestů má dnes čtyři záznamy, mimo jiné za loupežné přepadení. Poslední výkon trestu mu skončil v květnu 2005.

Poté, co opustil brány věznice, se prý často staral o sestřiny potomky. Ta má dohromady tři dcery a dva syny. Rodina spolu sdílela jeden byt.

„V roce 2008 jsem se odstěhoval do jiného bytu," řekl Robert D. s tím, že na nové adrese, kde nešla elektřina, bydleli ještě další tři muži, kteří neměli kam jít. Sestra k němu prý poměrně často posílala děti na hlídání. Muž podle svých slov hlídal děti i dalším známým a sousedům a často s nimi chodíval na hřiště. V bytě s nimi prý nikdy nebyl sám.

Sestru finančně podporoval

Své sestře údajně finančně pomáhal a každý měsíc jí dával i několik tisíc korun. „Ona si chodila pro peníze i za mámou," vysvětloval. Před dvěma lety, kdy se nastěhoval k přítelkyni, prý zaznamenal velkou změnu v chování sestry i dětí.

„Je to msta. Ona si asi myslela, že se přestanu zajímat a přestanu jí pomáhat, když jsem se odstěhoval k přítelkyni," vypověděl muž. S obviněním ze znásilnění dcery mu prý sestra vyhrožovala už před lety. „Já nenacházím slov, co bych z toho měl," tázal se přítomných v jednací síni. Soud pokračuje v dalších dnech výslechy svědků a znalců.