Plzeňští pěstitelé marihuany přišli zase o jedno místo, kde na ně nebylo vidět a kde mohli v uvozovkách v klidu zahradničit. Dopadli je kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň a kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Pěstírnu konopí odhalili policisté v jednom bytě na Borech, zároveň také zadrželi dva podezřelé. „Byla zajištěna kompletní funkční pěstírna pro takzvaný indoor způsob pěstování, v níž docházelo za použití kompletního pěstebního a elektro zařízení, chemikálií a dalších předmětů k neoprávněnému pěstování 151 kusů rostlin cannabis za účelem získání účinné látky D-9-tetrahydrokanabinolu neboli THC,“ popsala zásah policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Zajištěné rostliny a věci putovaly okamžitě ke znalcům, kteří je teď musí podrobit nutným expertízám. „Vzhledem k počtu zajištěných rostlin hrozí pachatelům až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Na snímku zleva jsou Pavel Bouček s Kelim, Michal Filip se Skipperem, Martin Sodoma s Pexou a František Kohout s Romerem.
Čtyři policejní psi stráví penzi u páníčků