Plzeňský krajský soud jej dnes poslal na čtyři a půl roku do věznice s dozorem. Navíc musí absolvovat ústavní sexuologické léčení.

Celý případ má kořeny na konci roku v jednom z bytů na Chebsku, kde Belanec žil s matkou a její dcerou. V tu dobu jej zřejmě přepadly zvrhlé choutky. „Znal věk poškozené dívky, neboť se podílel na její výchově jako partner její matky, a využíval svého postavení nahrazujícího rodičovskou péči," řekla k případu mluvčí plzeňského krajského soudu Alexandra Vaňková.

Zvrhlík nejprve po dívce chtěl, aby mu třela penis. Potom přitvrdil. „Ve větším množství případů měl s dívkou vaginální i anální styk," zmínila Vaňková. Belanec dokonce za tyto sexuální služby neváhal sáhnout do své peněženky, nebo dívkám kupovat dárky.

S hrátkami obžalovaný nepřestal ani, když se dívka s její matkou v roce 2010 odstěhovala z jejich společného příbytku. Našel si totiž jiné oběti.

Tentokrát přes karetní hru, která spočívá v odevzdávání fantů. Při tom nechyběla otevřená láhev alkoholu, který do dívek během hry naléval. Pilo se pivo, víno a dokonce i tvrdý alkohol. Pak po dívkách pochopitelně chtěl sex. Ukájel se také při tom, kdy je nutil k lesbickým praktikám. Koncem minulého roku a při silvestrovské oslavě jednu z dívek donutil k sexu. Ve svém, bytě i na sedadle svého auta.

„Obžalovaný se tak dopustil zvlášť závažného zločinu pohlavního zneužití, pak také přečinu ohrožování mravní výchovy dítěte a podávání alkoholu dítěti," dodala Vaňková. Rozsudek zatím nenabyl právní moci. V případě odvolání bude rozhodovat vrchní soud.