Se svým společníkem Radkem Semanem, který dostal stejný trest, musí rovněž zaplatit necelých tři a půl milionu ministerstvu financí. Spolku DS Training center zakázal soud na tři roky přijímat dotace nebo jiné finance z veřejných prostředků.

Rozsudek není pravomocný, protože advokáti obžalovaných si ponechali lhůtu na odvolání. Obhájkyně Training centra se na místě odvolala. Oběma mužům původně hrozilo několikaleté vězení.

„Obžalovaní úmyslným společným jednáním předložili nepravdivé doklady vztahující se k rozpočtu spravovanému jménem Evropské unie, a tím umožnili nesprávné použití finančních

prostředků z takového rozpočtu, a takovým činem způsobili značnou škodu,“ uvedl soudce Přemysl Špicar.

Případ se řeší už od roku 2015. Dvořák se Semanem vedli spolek DS Training center, na nějž čerpali zhruba tří a půl milionovou dotaci na rekonstrukci tělocvičny ve sportovním areálu v Plzni Božkově. Na tělocvičnu získal spolek od sokolů padesátiletou smlouvu na pronájem za symbolických tisíc korun měsíčně. Dokument však podepsal pouze jejich šéf Adolf Bláha, členové sokola prý neměli o dohodě ani ponětí. Jejich zástupci pak podali trestní oznámení.

Bývalý hokejista podle soudu taktéž předložil bance falešnou fakturu o investování vlastních peněz, když žádal v rámci předfinancování dotace o úvěr.

Za vraždu manželky dostal Filip G. 10 let.
Za vraždu manželky si odsedí deset let