Přes den vypil dva a půl litru pálenky, pak si v baru Alibi v centru města vyhlédl dívku. Několikrát trestaný Slovák pronásledoval Plzeňanku až do Lobez, kde dívka bydlí. Jel s ní nočním autobusem, potom s ní společně vystoupil. Ušli pár desítek metrů a u křoví muž drsně zaútočil. Drobnou dívku přepadl zezadu a zacpal jí dlaní ústa. Atak ve tři hodiny ráno naštěstí zpozoroval jeden z majitelů bytovky, který 18letou dívku před znásilněním zachránil.

Včera se agresor i oběť setkali znovu, tentokrát u okresního soudu v Plzni. Devětadvacetiletému Valéru Milovi hrozí 10letý trest.

„V prvním momentu jsem si myslela, že je to někdo známý, ale o chvíli později jsem se ocitla na čtyřech u křoví. Snažil se mi stáhnout kalhoty, ale to se mu nepodařilo, protože jsem měla kalhoty s vysokým pasem. Celou dobu jsem měla strach, bála jsem se, že mě udusí,“ vylíčila Tereza P. úděsný zážitek ze začátku září tohoto roku. Nakonec měla štěstí v neštěstí.
Podařilo se jí zakřičet o pomoc, což zaregistroval muž, který bydlí pár metrů od místa činu. V tu chvíli zanechal agresor svého jednání a dal se na útěk, o pár metrů dál ho zpacifikoval zasahující strážník.

Obžalovaný Milo se u soudu hájil podivným způsobem. Jednou řekl, že nic neudělal, podruhé zase, že všeho lituje. Jako obhajobu použil i tvrzení, že v důsledku přemíry alkoholu nedostal erekci.

Jednání bylo odročeno kvůli doplnění svědectví a znaleckých posudků.

Ilustrační foto
Plzeň má na příští rok rekordně silný rozpočet