Policisté v průběhu vyšetřování dospěli k názoru, že se pravděpodobně jednalo o vraždu. „Mohu potvrdit, že případ vyšetřujeme jako podezření z dvojnásobné vraždy," sdělila mluvčí krajských policistů Martina Kohoutová.

Muže a ženu ve věku padesát a šestačtyřicet let našel jejich syn ve středu ráno. Podle našich informací měli oba bodná zranění. Přivolaná záchranka už jim nedokázala pomoci. Podle místních obyvatel vedli manželé bezproblémový život. Muž pracoval jako truhlář ve své soukromé dílně, žena byla v invalidním důchodu.

Policisté zároveň vyzývají občany Tymákova ke spolupráci při vyšetřování. „Žádáme o svědectví občany, kteří v úterý a ve středu zaznamenali v Tymákově neznámé osoby nebo vozidla. Zejména jde o dobu mezi úterním polednem a středeční sedmou hodinou ranní. I maličkost zdánlivě nesouvisející s případem může pomoci dopadnout pachatele," řekla Kohoutová s tím, že se lidé mohou obracet na linku 158.

V obci se mezitím rojí teorie, jak k násilné smrti manželů, kteří se jevili jako spokojený a vyrovnaný pár, vůbec došlo. Mohlo prý jít také o peníze z prodeje nemovistosti v nedalekém Starém Plzenci. Někteří lidé dokonce jako pachatele podezírají i nejbližší příbuzné zemřelého páru.