O nářadí, přední kameru, lovecké vybavení či tašku s hračkami přišli majitelé zaparkovaných aut na Borech. "Svým jednáním pachatel nebo pachatelé způsobili hmotnou škodu vyšší než 100 tisíc korun," informovala policejní mluvčí Veronika Hokrová. Zloděj, který je nyní podezřelý z trestného činu krádeže, řádil v ulicích Presslova, Boettingerova, Černická, Radobyčická, Zámečnická a Zikmunda Wintra. Násilně poškodil vyhlédnuté automobily a poté do nich vniknul. 

S příchodem adventu houstne provoz v ulicích města, parkoviště jsou plná a fronty v obchodních centrech nekonečné. Lidí v ulicích přibývá. Stres a neopatrnost pak může nakupujícím způsobit nepříjemné potíže. "Policisté varují všechny občany, aby měli své osobní věci stále u sebe a věnovali jim nepřetržitou pozornost," upozornila Veronika Hokrová a dodala, že velkým lákadlem pro zloděje jsou i věci zanechané na sedadlech automobilů. 

Nenechavcům stačí krátký okamžik, aby se cenností z kabelek, tašek, případně ze zaparkovaných vozů rychle zmocnili a odcizené věci dále zpeněžili. "Auto není trezor, a proto neopouštějte svá vozidla bez předešlé kontroly, nenechávejte své věci v jeho interiéru a vozidlo řádně uzamkněte," uzavřela mluvčí.

Ilustrační foto.
Vyhrožoval policistům