Práce začaly na silnici od Klatov na Janovice nad Úhlavou, kde jde již o druhou etapu, kdy je opravováno dalších 2,2 km. „Akce zahrnuje odfrézování asfaltu s vyrovnáním příčného profilu, sanaci trhlin, pokládku nové ložné a obrusné vrstvy, zpevnění krajnic, osazení směrových sloupků a provedení vodorovného dopravního značení. Stavba potrvá do konce května a bude,“ uvedl vedoucí přípravy a realizace staveb SÚS Radek Kadlec. Stavba si vyžádá částečné omezení silničního provozu a při pokládce asfaltu úplnou uzavírku. Předpokládané náklady jsou 11,5 milionu korun.

S překážkami se řidiči setkávají již také v Klatovech, kde započaly opravy ulic Dobrovského, Jiráskovy a Plánické. „V celém rozsahu úpravy budou odfrézovány stávající asfaltové vrstvy a položeny nové. Součástí stavby je sanace trhlin a podkladní vrstvy, úprava rozjezdů, znaků inženýrských sítí, výměna šachtových poklopů a vodorovné dopravní značení,“ uvedl za Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje Jiří Velíšek.

Jarní úklid Americké zahrady
PODÍVEJTE SE: Dobrovolníci uklidili Americkou zahradu

Upraveny a doplněny budou také přechody pro chodce, vymezena autobusová nástupiště, parkovací stání či zřízeny přejezdové prahy na parkoviště a nové veřejné osvětlení. Na přechodu u banky přibude středový ostrůvek. Je počítáno s náklady ve výši 16,8 milionů korun, z čehož 7 milionů korun je podíl města Klatovy, které se bude na akci podílet. Vše by mělo být dokončeno do 3. července.

MYSLOVICE

Ve středu 18. dubna začne výstavba nového mostu v Myslovicích a přestavbu propustku. Výstavba mostu bude prováděna za úplné uzavírky silnice. Hotovo by mělo být do začátku srpna. Předpokládané náklady na stavbu mostu a opravu objízdných tras jsou 10 milionů korun.

Na konci dubna se s opravami silnice za 4,7 milionu korun setkáte také mezi Holkovicemi a Chanovicemi, které naváží na úsek z minulého roku Velký Bor – Holkovice. Do konce května se tam tak můžete setkat s částečnou i úplnou uzavírkou.

Jarní turnaj v pétanque v Klatovech 2018
FOTO: Pétanque klub Klatovy existuje od roku 2009

PRŮTAH HARTMANICEMI

Největší stavbou, která letos začne první etapou v květnu, bude dlouho očekávaná oprava průtahu Hartmanicemi. „Stavba zahrnuje rekonstrukci komunikace, chodníků a inženýrských sítí. Dále výstavbu nových chodníků a inženýrských sítí. Délka úpravy je 557 m. Realizace stavby bude koordinována s akcí společnosti ČEZ. Stavební práce budou dokončeny na začátku října a budou probíhat po jednotlivých etapách za úplné uzavírky se zachováním dopravní obslužnosti.

Objízdná trasa bude vedena po místních komunikacích,“ sdělil Kadlec s tím, že předpokládané náklady jsou 23,4 milionu korun, z čehož 8,6 milionu bude podíl města.

HORY MATKY BOŽÍ

Od června do září je plánovaná rekonstrukce komunikace v průjezdním úseku obce Hory Matky Boží v délce 200 metrů. „Práce zahrnují výměnu nevyhovující konstrukce vozovky s krytem z dlažebních kostek. Šířkové uspořádání zůstává zachováno. Součástí rozsahu úpravy je i odvodnění vozovky a oprava vodovodu realizovaná obcí Velhartice. Stavba bude prováděna za úplné uzavírky. Předpokládané náklady stavby jsou 3,5 milionu korun,“ sdělil Kadlec.

Jízda sv. Jiří v Sušici
FOTOGALERIE: Sušicí projel průvod svatého Jiří

CHUDENICE

Na osm milionů korun je vyčleněno na opravu silnice v úseku Chudenice – Chlumská o délce 2,7 km. Tam bude odfrézován stávající povrch, položen nový, opraveny trhliny a propadlé okraje vozovky.