Tohle ještě na Velikonoce nebylo. Park v Konstantinových Lázních, kolonáda v Mariánských Lázních nebo nádvoří kláštera Teplá zela v pátek prázdnotou. Počty lidí byste zde napočítali na prstech jedné ruky. Důvodem jsou trvající opatření v souvislosti s koronavirovou epidemií, které platí už téměř čtyři týdny. Vláda sice uvolnila některá omezení a obyvatelé se mohli vypravit do lesů nebo na kole bez roušky, na lázeňské promenády ale nedorazil téměř nikdo.

Asi nejcitelnější je téměř úplná prázdnota kolonády v Mariánských Lázních. V době Velikonoc a za pěkného počasí zde bývá živo. V pátek kolem poledne prošlo od Rudolfova pramene ke Zpívající fontáně a dále ke Křížovému prameni jen několik jednotlivců. Také parkové cesty v Sadech Václava Skalníka byly prázdné, na desítkách laviček neseděl nikdo.

Zdroj: Youtube

Podobná situace byla také v Konstantinových Lázních, v parku a v okolí Prusíkova pramene se nikdo neprocházel ani neposedával. Roušku má dokonce i socha Šviháka lázeňského.

Nádvoří kláštera Teplá zůstalo pro veřejnost otevřené. Po poledni na Veliký pátek i zde ale byli jen dva lidé na procházce. Ti ale podle oblečení přijeli na motorkách.

Ilustrační foto.
Komentář: Někdy stačí i zdánlivá maličkost