Na více než dvaceti poštách v Plzeňském kraji se od 1. září změní a sjednotí otevírací doba. Pošty budou mít dva dny v týdnu otevřeno od 10 do 18 hodin a tři dny od 8 do 16 hodin. O sobotách pak bude všude otevřeno od 8 do 12 hodin.

Česká pošta si od tohoto opatření slibuje vyšší obsazenost přepážek a také lepší zastupitelnost v případě neočekávaných událostí, jako byl například na jaře nouzový stav kvůli pandemii koronaviru. Jak vysvětlil mluvčí České pošty Matyáš Vitík, na pobočkách s novou otevírací dobou se přejde na jednosměnný provoz a bude otevřeno více přepážek. „A v případě druhé vlny koronavirové krize budeme připraveni tak, abychom nemuseli omezovat provoz pošt,“ uvedl.

Na otevírací dobu vaší pošty se můžete podívat ZDE

Ilustrační foto.
Na úřadě v Tachově už nikdo roušky nedostane

Jednou z pošt v Plzeňském kraji, která bude mít novou otevírací dobu, je pobočka v Boru u Tachova. Podle starosty města Petra Myslivce je přínosem prodloužení sobotní otevírací doby, ve všední dny může podle jeho slov nová provozní doba způsobit komplikace. „Doplácíme na to, že jsme mimo velká centra, což znepříjemňuje život hlavně lidem z malých vesnic, kteří si nemohou do větších měst dojet. V zavádění podobných opatření, a týká se to nejen pošty, se vytrácí to základní, služba pro občany,“ uvedl Myslivec.

Zaváděné změny se netýkají venkovských pošt s jednou přepážkou. Takovou mají například v Trpístech na Tachovsku. Tam dokonce hrozilo uzavření, ale obec si pobočku převzala a provozuje ji formou služby Pošta partner. Otevřeno je každý všední den. „Měnit provozní dobu určitě nebudeme,“ potvrdil Deníku starosta Josef Pavlas.

Požár skládky v Černošíně.
S požárem skládky bojovalo dvanáct hasičských jednotek