Posledním mrtvým je 37letý muž z Postřekova na Domažlicku, který zahynul v pondělí ráno při nárazu do přívěsu za traktorem nedaleko Koryt na hlavním tahu z Klatov na Domažlice.

„Vyjel jsem ze zemědělského družstva z Koryt a jel jsem směrem na Klatovy. Ve zpětném zrcátku jsem viděl, jak se ke mně zezadu přibližuje auto docela vysokou rychlostí. Tak jsem se uhnul na stranu ke stoce, protože jsem si říkal, že on už to asi neubrzdí,“ řekl Deníku na místě řidič traktoru s tím, že ani jeho úhybný manévr srážce nezabránil. „Vlétl mi do krmného vozu. Bylo to v plné rychlosti, snad ani nebrzdil. Vyndali jsme ho s dalšími řidiči z auta a zkoušeli ho oživit, ale jak nebyl připoutaný, tak byl hodně pomlácený. Dokonce hrudníkem utrhl volant,“ dodal traktorista.

I když se muži, který jel ve Fiatu Marea sám, pokusili zachránit život řidiči, hasiči i zdravotníci, neměli šanci. „Navzdory dlouhotrvající resuscitaci a snaze záchranářů muž bohužel na místě zemřel,“ informoval krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

Ilustrační foto
Auto srazilo invalidu na vozíku

Zda muž za volantem usnul, mě zdravotní problém, díval se do mobilu či narazil do krmného vozu z jiných důvodů, není zatím známo. „Policie příčinu i okolnosti dopravní nehody dále šetří,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že fiat se poté, co narazil zezadu do přívěsu za traktorem, střetl ještě s projíždějícím kamionem, na který se odrazil.
Byla nařízena soudní pitva, která by měla odpovědět mimo jiné na otázku, zda nebyl řidič pod vlivem alkoholu či drog. Nehoda hlavní tah zcela zablokovala na více než tři hodiny.

Letos při nehodách v Plzeňském kraji zamřelo již pět lidí, mezi nimi i malá holčička z Rokycanska se svým tatínkem či mladý muž z Klatovska, který čekal rodinu.

Martina Hůrková a Tomáš Marek u klatovského soudu.
Za podvody hrozí ženě až osm let vězení, obohatila se i na úkor svého bratra