Do Brazílie cestovala pod záštitou Asociace malých debrujárů České republiky jednadvacetičlenná delegace žáků, studentů a pedagogů z celé České republiky, kde byli kromě stříbrských studentů také mladí lidé ze škol v Nymburku, Petřvaldu, Hustopečích a Frýdku-Místku.

Tým stříbrského gymnázia ve složení Jitka Soukupová (pedagog), Daniel Sůva, Jan Kalčík (kvinta), Kateřina Osmiková, Hana Bártová (oktáva), Zuzana Strankmüllerová a Eliška Suchardová (septima) představil výsledky práce Středoškolské odborné činnosti a Technické olympiády Plzeňského kraje na téma Recyklace nápojových plechovek a jejich využití při výuce fyziky. Jádrem celé práce bylo vytvoření vlastní komiksové sbírky návodů na fyzikální experimenty s využitím plechovek od nápojů.

Během zmíněné výstavy se sešlo 819 účastníků z 36 zemí světa a všichni našli společnou řeč nad 294 projekty. Kromě prezentace projektů na stáncích, slavnostních ceremoniálů, Brazilské noci, či kulturního večera, připravili pořadatelé i několik výletů v samotné Fortaleze i po okolí. Studenti také poznali brazilské Rio de Janeiro a cestou domů také New York a jeho pamětihodnosti.

Jitka Soukupová

Tachovský dětský sbor se společně s dětským sborem Da Capo z Rokycan představil v rámci chrámového koncertu v prostorách kostela Nanebevzetí Panny Marie v Tachově.
Obrazem: Tachovský dětský sbor se představil v kostele Nanebevzetí Panny Marie