Prvně jmenovaná společnost svůj areál nedávno již rozšířila, pro svůj další rozvoj ale potřebuje další prostory.

„Měli jsme problémy s hlukem z této průmyslové zóny. Měřila ho i Krajská hygienická stanice, která uvedla, že nedokáže odhadnout, jak se bude dál šířit. Neuvažuje se třeba o stavbě nějaké zdi?“ ptal se na jednání zastupitelstva zastupitel Vlastimil Konrády(ČSSD), obyvatel čtvrti Balíkov, která leží na protější straně přes malé údolí.
„V případě rozšíření zóny musí proběhnout nové povolovací řízení, kde budeme trvat na tom, aby proběhl zkušební provoz, který prokáže, zda jsou splněna všechna protihluková opatření,“ zmínil starosta Miroslav Mach (SPMD).

Pro prodej pozemků hlasovalo patnáct přítomných zastupitelů, jediný Michal Havlovic (ČSSD) byl proti.
V průmyslové zóně Za Kasárny zbývá poslední větší pozemek naproti areálu MP Group.

„Je plně zasíťovaný, prodávat se bude za cenu 650 Kč za metr čtverečný. Jsou připraveny dva vjezdy i dvoje přípojky. Dá se tedy prodat vcelku jednomu investorovi jako celek nebo mohou vzniknout areály dva,“ shrnul stávající obsazení zóny Michal Hájek, vedoucí odboru správy majetku.

Zájem o volné městské pozemky projevovala před rokem i společnost Brandau. Po jednání s radnicí firma obdržela v prosinci návrh smlouvy o budoucí smlouvě kupní. 1. února ale oznámila, že o pozemky už nemá zájem. Jedním z důvodů měla být i cena.

Klenčí hostilo festival Výhledy
OBRAZEM: Pocta Jindřichu Šimonu Baarovi. Klenčí hostilo festival Výhledy