Na upravených sjezdovkách na Špičáku stále leží do 70 cm sněhu. Aktuálně se lyžuje na 13 sjezdovkách z 15. Snowpark se stále připravuje, otevřen by mohl být v příštím týdnu.

V sobotu se na Špičáku koná závod pro veřejnost - Red Bull Homerun. Provozu areálu se ale dotkne jen minimálně. Zhruba od 14 hodin bude uzavřena sjezdovka číslo 1 Turistická, start závodu je naplánován na 15.45 hodin. Zúčastnit by se ho mělo cca 300 lyžařů nebo snowboardistů. Závodí muži a ženy v kategorii lyže a snowboard a vyhlášen bude vítěz nejlepšího kostýmu. Diváci mohou být podél trati pouze na lyžích, v prostoru cíle pak i na botách. Po ukončení závodu organizátoři počítají s venkovní party v souladu s pandemickými opatřeními.

Článek ze soudní síně pod názvem Smrt na inzerát se v roce 1992 dostal na titulní stranu tehdejší Nové Pravdy.
Bez slitování: Inspirován markýzem de Sade ubodal mladou maminku

Na Železnorudsku jsou v provozu také areály Nad nádražím, Belveder, Samoty, Weissova louka, Goldhof, Alpalouka, Debrník a od středy do neděle jede i lanovka na Pancíř. V provozu je také areál v Kašperských Horách a v Nýrsku.

BĚŽKY

Špičák přichystal i novinku, a to pro běžkaře. „U dojezdu sjezdovky číslo 1 Turistické jsme upravili zhruba tříkilometrový okruh s běžkařskými stopami. V okolí jsou pak desítky kilometrů dalších turistických tras. Běžky máme samozřejmě také ve výbavě naší půjčovny, takže kombinovat třeba dopolední sjezdovky s odpoledním výběhem můžou i ti, co je sebou nemají a rozhodnou se až tady,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Na Železnorudsku jsou upraveny i další běžecké stopy, kde leží cca 20–40 cm sněhu dle polohy. „Většina běžeckých tratí v jižní části naší oblasti je tvrdá a v perfektním stavu. Trať Belveder - Gerlova Huť je nad Belvederem místy pošlapaná, ale také stále výborná. Celý Polomský okruh a Betonka budou upraveny po dalším sněžení,“ uvedl rolbař Kryštof Částka.

 Ilustrační foto.
Cyklistu našli zraněného na silnici u Zavlekova, v Klatovech ženu srazilo auto

Nově je najetá Německá spojka, takže je vytvořeno propojení s německým areálem Zwieselerwaldhaus. Na Hojsově Stráži jsou letos prvně strojově upraveny okruhy pro klasiku a o víkendu se tam budou konat závody, kterých se může zúčastnit i veřejnost.

Na běžky se můžete vydat i na Modravu, kde jsou veškeré stopy upraveny a je tam 30 cm sněhu a více.