Šlo o jízdu pravidelnosti pro dnes již historická auta, jejímž pořadatelem je AC Bad Kötzting. Dva měřené úseky na českém území organizačně zabezpečovali členové Veteran car clubu Domažlice.

Svým názvem tato akce navazuje na tradici proslulé ´ostré´ soutěže, mezi jejíž vítěze se v roce 1979 zapsal také budoucí dvojnásobný mistr světa v rallye Walter Röhrl, tehdy za volantem Fiatu 131 Abarth. Ten je teď patronem této jízdy pravidelnosti.

Nyní ovšem nešlo rychlost, ale o přesnost. Měřená zkouška se startem u Starého Klíčova měřila celkem 13,12 km, ale byla rozdělena na několik dílčích úseků o různé délce a s různou dobou stanovenou pro jejich průjezd měřenou fotobuňkami. Je tedy zřejmé, že výsledek posádky závisel především na kvalitách spolujezdce.

Všechny nástrahy 520 km dlouhé trati se 184 fotobuňkami nejlépe zvládla rodinná posádka Wittmannových s černým Mercedesem 190 E z roku 1989, kteří jeli se startovním číslem 3.

K nejobdivovanějším mezi 58 zúčastněnými vozy patřilo Audi Quattro s číslem 58. „Pod kapotou má pětiválec o výkonu přibližně 350 ´koní´. Je to replika továrního auta z roku 1984, s jakým tenkrát jezdili v mistrovství světa Walter Röhrl a Stig Blomqvist,“ prozradil nám jeho řidič Walter Muench.

Jan Pek