Město Sušice vypovědělo smlouvu bývalému nájemci proto, že si někteří lidé stěžovali, že jsou tam příliš drahá jídla a vaří se tam vyšší gastronomie, vyhledávali spíše klasiku. Problémem bylo také to, že když byla zavřená restaurace, nedostali se lidé ani na rozhlednu. To je nyní jinak. Přístup na rozhlednu je oddělený a je tam nově instalován turniket. Za výšlap na rozhlednu tam návštěvníci zaplatí 30 Kč. „My jsme dostali ještě papírovou vstupenku, která je tištěná přímo pro Svatobor a potřebují je zužitkovat. Ale určitě je skvělé, že je tady zvláštní přístup pro případné zavření hospody. Turniket je v pohodě, už je to tak i jinde. Také jsme tady párkrát narazili na zavřené dveře a naštvalo to. Přeci jen je to sem docela kopec, když jdete pěšky a nakonec ani nic nevidíte. Tak snad to bude teď už bez komplikací,“ pochvalovala si návštěvnice z Přeštice Barbora Válková.

Ta si pochvalovala i nabídku restaurace. „Já jsem sem vždy jezdila za turistikou, ne za žádnou vrcholnou gastronomií, což si myslím, že tak má většina návštěvníků. Takže za mě super. Já jsem si dala polévku a manžel koprovku a jsme spokojení,“ uvedla Válková.

ilustrační foto.
Opilý muž na Plánicku urážel a napadal manželku a další lidi, házel i kamení

Dle obsluhy se nyní zaměřují převážně na českou a šumavskou gastronomii. „Snažíme se zaměřit na využívání lokálních dodavatelů, alespoň z části, českou kuchyni a jídla, která lidem na Svatoboru chyběla. Dnes je to například hrášková polévka, koprová omáčka s knedlíkem, ale také burger, či grilovaný lokální BIO sýr nebo klobása od lokálního řezníka v bagetě,“ prozradila pracovnice v restauraci, kterou nyní provozuje Horest Group s. r. o.

Na rozhlednu se během července a srpna můžete vydat denně od 10 do 18 hodin. Restaurace je otevřena od pondělí do čtvrtka 11 - 18 hod, pátek a sobota 11 – 20 hodin a v neděli 11 – 17 hodin.