Během noci z neděle na pondělí napadl tři ženy a dva muže. Pro jednu z žen musela přijet záchranka.

David E., tehdy ještě jako David J., v roce 1998 v Sušici zavraždil nožem o dva roky staršího muže. Po propuštění z výkonu trestu na svobodě dlouho bez pořádného maléru nevydržel. Nejprve řádil 10. listopadu 2013 v Magic Clubu v Sušici, kde napadl jednoho z hostů. Když ho servírka napomenula, vylil na ni pivo. Pak se dostal do konfliktu s dívkou, která se jí zastala a chtěla přivolat policii. Mladé ženě tzv. hlavičkami zlomil nos a poranil krční páteř. Tím ale jeho řádění neskončilo.

Bezdůvodně pak napadl další dva hosty. Jednomu také zlomil nos, druhého udeřil popelníkem a způsobil mu různá zranění na hlavě, včetně poranění nosu a oka. Další hosty a servírku pak urážel a rozbil židli a šest sklenic. O osm dní později zaútočil David E. v sušické restauraci U Smrku. Bezdůvodně tam zbil dva důchodce. Jednomu přerazil nos, druhému vyrazil zub. Pak ještě hodil po lidech těžký popelník a rozbil čtyři sklenice.

Davida E., jenž útoky vysvětloval tím, že měl „nervy" ze své špatné životní situace, poslal tehdy klatovský soud na 32 měsíců do věznice s ostrahou. Už je ale zase na svobodě. Chvilku vydržel sekat latinu. „Byl tu po propuštění dvakrát. Vždy byl v pohodě, dal si pivo, povídal si," řekla v pondělí Deníku servírka v jednom ze sušických podniků, kde ho dobře znají.

Jenže teď David E. projevil v plné síle svoji násilnickou povahu. „Na tísňovou linku policie bylo v neděli ve večerních hodinách oznámeno, že v Sušici v baru muž napadl tři ženy. Jednačtyřicetiletý místní muž slovně napadl jednu návštěvnici a poté fyzicky napadl druhou návštěvnici, kterou opakovaně udeřil rukou do hlavy. Když se třetí žena chtěla poškozené zastat, povalil ji na zem, uchopil za kapuci bundy a odtáhl ji ke vchodu, kde ji několikrát kopl do těla," popsala řádění Davida E. v baru Macao Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že na místo museli vyjet i zdravotníci, kteří převezli ženu k ošetření.

O dvě hodiny později vyjížděli policisté kvůli Davidu E. znovu, tentokrát do jednoho ze sušických domů. Fyzicky tam ohrožoval dva muže, jednoho dokonce napadl. „Na místo vyjeli policisté a použili vůči agresivnímu muži donucovací prostředky – hmaty, chvaty a pouta," uvedla Ladmanová. Doplnila, že v prvním případě policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, ve druhém je muž podezřelý ze spáchání přestupku. Hrozí mu tak maximálně dva roky vězení. Vyšetřován je na svobodě. Někteří lidé v Sušici se proto obávají, že by mohl někomu vážně ublížit.