Neobyčejná návštěvnost provázela v Domově pro seniory sv. Jiří slavnostní zahájení jubilejní výstavy plzeňské autorky Evy Hubatové.

Vernisáž dne 8. ledna zahájila sociální pracovnice Domova pro seniory sv. Jiří Mgr. Pavla Janouškovcová. Poté se ujal slova starosta MO Plzeň 4 Doubravka Tomáš Soukup. Přítomen byl také místostarosta MO Plzeň 4 Václav Beran a dále pracovnice Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně Jarmila Srbková, prezidentka LC Plzeň Bohemia JUDr. Jana Tlustá, ředitelka ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči v Plzni Ing. Iva Šmrhová s učinkujícím Vilémem Včalou a další vzácní hosté.

Prezentace nesoucí název Retrospektiva zahrnuje práce z období autorčiny desetileté tvorby (2008 až 2018). K vidění je unikátní technika Fotoinformel, pro kterou je umělkyně od roku 2014 držitelkou ochranné známky. Od loňska je také laureátkou Ceny za uměleckou a kulturní činnost Zlaté Europey.

Výstava dále zahrnuje obrazy přibližující se svým vyjádřením jiným uměleckým formám, např. poezii a hudbě, tzv. Orfismus. Tuto osobitou výtvarnou výpověď uplatnila při ilustrování básnických sbírek (Pramínky vlasů, Ariadné na Naxu a Modrý anděl) a dále při spolupráci se soudobými skladateli.

Je pro mě velkou ctí, že jsou zde vystavené také obrazy s hudební tematikou, vytvořené na mé skladby (Zpověď maratonského běžce, Variace pro klavír, Překročit svůj stín a Romantické vidiny) nebo na skladby mých žáků (Polární rezonance atd.).

Výstava v Domově pro seniory sv. Jiří, v Plzni Mohylové 92 jistě stojí za zhlédnutí a k vidění je denně do 28. března 2019.

Prof. Mgr. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.