Kalendáře záchranky na pomoc onkologicky nemocným dětem přestavili v pátek v sídle Záchranné služby tachovští záchranáři. Ti jsou zároveň tvůrci tohoto unikátního projektu.

Vytištěno je již šest set kalendářů a v případě, že se všechny prodají, dostanou nemocné děti pod stromeček více než sto tisíc korun. „Kalendáře se zatím prodávají dobře. Doufáme, že bychom mohli udělat i dotisk a získat tak pro nemocné děti ještě nějaké peníze navíc,“ řekl Tachovskému deníku tachovský záchranář Jan Habrdle, který má se svou manželkou Danou největší podíl na realizaci unikátního charitativního projektu.

Finanční záštitu nad projektem převzal Michal Kindl, provozovatel internetového zpravodajství Krimi Plzeň. „O nápadu jsem se dozvěděl od mluvčího Záchranné služby Plzeňského kraje Martina Brejchy, který hledal sponzora. Neváhal jsem ani minutu. Nadační fond šance onkoláčkům znám osobně a moc mě těší, že můžeme touto formou pomoci,“ řekl Michal Kindl a dodal, že v pátek vyřizoval objednávku tří výtisků kalendářů do daleké Saudské Arábie.

Charitativní kalendář by ale nemohl vzniknout bez nápadu městské policistky Dany Habrdlové. „Nápad vyrobit kalendáře Zdravotní záchranné služby vznikl vlastně náhodou. Doma jsem se manželovi zmínila, že by se mi takový projekt líbil a mohli bychom ho realizovat,“ vysvětlila Dana Habrdlová.

Její nápad dopadl na úrodnou půdu a protože je Jan Habrdle jeden ze záchranářů tachovské záchranné služby, zmínil se o něm před svými kolegy. „Myšlenka se všem líbila. Dohodli jsme se, že by kalendář mohl být poskládaný z fotografií vozů záchranky, hasičů a tachovské městské policie,“ řekl Jan Habrdle a doplnil, že už na začátku bylo víceméně jasné, že by se v kalendáři měly objevit fotografie kolegy Rosti Stacha, který je všem dobře znám ze sociálních sítí, kam vkládá fotografie okresního města.

„Kalendář jsem nafotil mobilem a jedná se vesměs o fotografie, které vznikly ještě před nápadem na realizaci kalendáře. Projet se mi moc líbí a i do budoucna se na něm budu rád podílet,“ usmál se Rosťa Stach.

S tím souhlasí i lékař tachovské záchranné služby Robin Šín. „Moc si cením iniciativy kolegů a velmi rád takovou akci podpořím. Věřím, že lidé nejsou lhostejní a přispějí na dobrou věc,“ uzavřel.

Kalendáře jsou v prodeji na několika místech v Tachově. Koupit si je můžete na služebně Městské policie, v prodejně Ketnet a ve Vinotéce Bzenecký sklípek.