„Padat začalo v noci z úterý na středu. Teď je na Modravsku aktuálně zhruba centimetrová vrstva sněhu. Na Filipově Huti, kde je sněhu více, se mi dokonce podařilo postavit sněhuláčka,“ řekl Deníku starosta Modravy Antonín Schubert. Dodal, že sníh v tuto dobu není na Šumavě až tak vzácný, jen velmi výjimečně se ale udrží déle.

„Na Železnorudsku sněží už třetí den, poprašek ale zůstává ležet jen ve vyšších polohách, jako je Jezerní stěna. Jinde chvíli leží, ale pak taje,“ uvedl Martin Kocum z Horské služby Šumava.

Podle meteorologů bude dnes nadále zataženo, v nadmořských výškách nad devět set metrů může nadále sněžit. Během odpoledne bude pršet na většině území Plzeňského kraje, teploty maximálně 9 stupňů Celsia. „Během čtvrtka počítejte s občasným deštěm, k večeru budou srážky ustávat. Teploty po ránu 7 až 4, přes den maximálně 11 stupňů. V pátek bude zpočátku zataženo, přes den ubývání oblačnosti až na polojasno. Přes den teploty vystoupají na 16 až 19 stupňů, objevit by se mohly bouřky,“ informoval Pavel Kopeček z Českého hydrometeorologického ústavu v Plzni s tím, že v sobotu mohou v kraji teploty vystoupat až na 22 stupňů, občas nás ale mohou potrápit přeháňky.

Majáles v Sušici.
OBRAZEM: V Sušici studenti slavili majáles