„Na linku tísňového volání policisté v pátek kolem desáté hodiny přijali oznámení, že mezi dvěma muži dochází k sousedským neshodám. Policisté ihned vyjeli na místo a zjistili, že jeden z mužů má řezné poranění v oblasti zad. Podezřelý jednašedesátiletý místní muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,67 promile alkoholu,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Muž v bytovém domě se nevhodně choval ke svému sousedovi, který pobývá o patro níže. Pokřikoval a vyhrožoval, na balkón vhodil skleničku s kávovou sedlinou, a když poškozený uklízel tak vylil i zvratky. „Na místo byli přivoláni policisté a mezitím se útočník dostal do bytu poškozeného, kdy v ruce držel nůž a způsobil muži bodnou ránu v oblasti zad a opětovně chtěl muže bodnout, ale byl zajištěn hlídkou policie. Policisté použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta,“ popsala Ladmanová.
Muž byl převezen do policejní cely a následující den převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. Policie podala podnět na vzetí muže do vazby, kde také nakonec skončil. Může být potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let.

Ilustrační foto
Spor mezi sousedy v Klatovech skončil krveprolitím