Plazili se volně po pohovce i v kabelkách modelek, které se tam s nimi přišly seznámit. Modelingová agentura Delija bude totiž letos slavit 10 let svého založení a přehlídka s hady bude součástí oslavy na hradě ve Švihově, která se uskuteční 21. dubna od 18 hodin.

„Modelky ve spodním prádle se projdou s hady, aby to bylo něco extra. Jsme domluveni, že možná dokonce nějaká modelka dá hada i do obecenstva, což bude zajímavé. Jen doufám, že nám žádnou modelku nepokoušou,“ sdělila Miluše Kopecká z Delija models.

Hadi vyděsili nejvíce majitelku agentury Jaroslavu Kopeckou. „Já se hadů bojím, takže jsem stála spíše opodál. Když pán říkal, že může had holky kousnout, tak ve mně zatrnulo, a ještě když dodal, že to musí vydržet a neodhodit ho, protože by mu vylomily zoubky, tak jsem byla v šoku,“ popsala své pocity Kopecká. Na konci zkoušky však majiteli hadů, Viktoru Svobodovi, slíbila, že příště se s nimi skamarádí.   

Jedna z modelek, Lenka Šedlbauerová, už má s hady zkušenosti, takže to pro ni nebyl problém. „Já se hadů, exotických zvířat a všeobecně zvířat nebojím, hady už jsem také  chovala. Na přehlídku se moc těším. Myslím si, že to bude zase něco jiného, co jsme ještě nedělaly. Lidé, co říkají, že se hadů bojí, tak u těch jde podle mě spíše o štítění. Hadi jsou příjemní, ale bude to asi takový nezvyk s nimi jít po molu, ale myslím, že to zvládneme. Jelikož na sobě budeme mít krajty, což jsou myslím škrtiči, tak asi jediné, co nás může potkat, je kousnutí z čehož bych určitě měla strach,“ řekla Deníku Šedlbauerová.

Naopak modelka Klára Šteflová měla s hadem v podstatě premiéru. „Já hady zrovna nevyhledávám, ale neštítím se jich, takže kdyby mi někdo řekl, abych si ho dala na ruku nebo ho pohladila, tak bych s tím neměla problém. Co se týká přehlídky, mám spíše obavy z toho, že mi poleze tam, kde ho vůbec nechytím, že ho budu honit, přendávat, aby na mě lezl, ale jinak se ničeho jiného nebojím. Větší zkušenosti s hady nemám, jednou jsem si na něj sáhla, abych zjistila, jestli je slizký nebo ne. Takže dnes to bylo podruhé. Měla jsem trochu strach, ale dopadlo to dobře. Na přehlídku s nimi se moc těším,“ uvedla Šteflová.